Fick en e-post om att en vän har skickat ett vykort till mig genom postcards.org. Avsändare är received at postcards.org. Själva meddelandet, som är på engelska, ser korrekt ut men leder till en nedlastning av en .exe-fil. Ajajaj. Vid närmare undersökning så visar det sig att det är ett virus kallat Aunt Edna. Det är någon idiot som har tagit en e-posttext från postcards.org och bytt ut länken. En av avsändarna är till och med så urbota dum att han har sänt den från en egen e-postadress med ip 81.181.16.151. På postcards.org står det att de här virusvykorten har kommit från tre olika avsändare och att: "If you happen to know who he is -- we're assuming it's a he, since most she's have better things to do -- please, let us know. And if you happen to hit him with a fast-moving car, we won't be displeased."
Så känner du igen ip-adressen eller vet vem Dani MAD är så hör av er till postcards.org så de kan ta itu med det här. För att undvika virus så följ den enkla regeln att du inte öppnar en fil om du inte känner till avsändaren.



Hem
