Den sista tiden har det varit ganska tyst här på Databiblioteket. Som vanligt är det familjeliv och betalt arbete som kräver all tid. Men den uppmärksamma läsaren har sett att designen har uppdaterats och att Databiblioteket numera bara kan besökas genom HTTPS; alltså kryptering som skyddar all information mellan dig och webbsidan med hjälp av SSL. Äntligen!

Länkarna är ganska populära och uppdateras nu. Eftersom Databiblioteket startades 2009 så finns det många artiklar som är utdaterade. Jag har hittat länkar till många projekt som försvann för flera år sedan. Speciellt när det gäller GNU/Linux-distros så blir informationen ganska fort gammal.

Du har kanske lagt märke till _DBKALENDERN BETA i kolumnen till höger. Det är ett första försök att bygga en historisk kalender med info om Fri Programvara, hacking, fildelning, datahistoria, hacktivism...
Tanken är att först fylla större delen av året med intressanta händelser, och sen fylla på med detaljer om händelserna. ALLA FÖRSLAG PÅ DATUM SOM BORDE UPPMÄRKSAMMAS TAS EMOT MED TACKSAMHET!

Man måste dela!

Jag som driver Databilioteket heter Christer Eriksson, uppvuxen utanför Stockholm och bosatt i Oslo sedan 2001 där jag jobbar som webbutvecklare. www.hceriksson.com

Databiblioteket startades i slutet av mars 2009 för att jag tycker om att skriva, och speciellt om mina intressen. Jag har också fått en hel del positiva reaktioner som ger mersmak.

Tyvärr är det så att jag måste tjäna pengar som de flesta av oss. Det betyder att jag skriver när det finns tid och ork.

Fri programvara: Har använt det i många år och skriver om det för att det är genialt samt för att sprida information om det till alla intresserade. Detsamma gäller GNU/Linux.

Webbutveckling: Eftersom jag lever av det så var det naturligt att ha med denna kategori. Det har inte blivit så många artiklar som jag tänkte men det ska vi ändra på.

Citat: Jag älskar citat och har därför samlat det jag tror är det största citatarkivet om data på svenska.

Man måste dela!