Vi är många som dagligen jobbar med bilder. Webben har gått från att vara textbaserad till att fyllas med bilder i olika format. När man utvecklar en webbsida eller designar en trycksak så kan det vara praktiskt att använda gratis material, iallafall under själva utvecklingen.

bilder640

Den här veckan hittar du många nya länkar till bilder som kan användas både för privata och kommersiella projekt under Länkar -> Bilder. Bara kom ihåg att dubbelkolla licensen innan bilderna används offentligt.

Kalendern På gång! fylls hela tiden på med nya möten och konferenser. Just nu har vi många nyheter för er som jobbar med webben; Python, PHP, Drupal, WordPress och Joomla CMS. Dags att börja planera för nästa konferens!! Om du har vägarna förbi Bojumbura på lördag så får du inte missa JoomlaDay Burundi 2017 eller varför inte besöka Big Brother Awards Germany 2017 på fredag.

Vill också tipsa om en intressant föreläsning jag var på i regi av NUUG. Matematikern Paul-Olivier Dehaye vid universitet i Zürich, redogör för egna upplevelser av profilering av väljare. Först som testperson, sen hur han undersökte företaget som utförde testet. Han har nu startat www.personaldata.io där individer kan få hjälp att ta kontroll över sina personliga data. Kolla in videon: http://beta.frikanalen.no/video/625873/