The Pirate Bay & Piratbyrån

Den 31 maj är det 11 år sedan polisen genomförde en husrannsakan mot webbhotellet PRQ och konfiskerade nästan 200 servrar med information tillhörande bl.a. The Pirate Bay och Piratbyrån. Det var också viktig info tillhörande företaget PRQ som polisen tog med sig. Polisens motiv bakom beslaget av PRQs och andras info har aldrig undersökts av någon myndighet, vilket är självklart. Varför skulle de exponera sin egna skitiga kalsonger?
The Pirate Bay logo
The Pirate Bay har under långa perioder varit världens största tracker, eller index över bittorrent-filer. Sidan innehåller alltså inget material, varken lagligt eller olagligt, bara länkar till material. Det är väldigt likt det som sker när man använder den amerikanska övervakningstjänsten Google, som innehåller länkar (till både lagligt och olagligt material).
   Idag är vi många som inte har använt The Pirate Bay på lång tid. En vanlig anledning är så klart att sidan har tappat sin identitet, en annan är det äckliga reklamen som man fort ruttnar på. Vi har ju också hört uttalanden från folket bakom The Pirate Bay att de hade planlagt att lägga ner siten på tioårsdagen 2013. Bra tänkt.

TEXT: Med anledning av årsdagen rekommenderas läsning av den klassiska KopiMi-texten: MAckt, _____, Broccoli och KOPIMI

LJUD: Den som vill ha örongodis hittar här en podcast från Steal this Show där Peter Sunde pratar en del om hur The Pirate Bay-målet påverkar honom idag. https://stealthisshow.com/s02e12/

VIDEO: Till sist till er som av någon anledning inte har sett TPB AFK: The Pirate Bay Away From Keyboard; Varsågoda:

tpb afk