"Kod betalad av folket borde vara tillgänglig för folket!"

Public money public code - LogoFSFE driver nu en kampanj för att offentligt finansierad kod ska släppas under en fri licens. Hittills har nästan hundra organisationer och 15 000 personer signerat deras öppna brev. Nu har också du chansen att vara med och påverka politiken. Det tar bara ett par minuter av din tid.

"Vi vill ha lagstiftning som kräver att offentligt finansierad programvara utvecklad för den offentliga sektorn görs offentligt tillgänglig under en licens för Fri och Öppen Programvara. Om det är offentliga pengar, borde det vara offentlig kod likaså"

På deras hemsida ligger det en video som ganska bra lyckas förklara vad det handlar om. Du hittar svenska undertexter i nedre höger kant av videon.

https://publiccode.eu/sv/

FSFE SupporterNu kan du visa att du bryr dig om Fri programvara genom att bli Supporter hos Free Software Foundation Europe(FSFE). FSFE har startat kampanjen för att få ett bättre mått på hur många som stödjer deras arbete och för att få ett tal att visa andra. Speciellt i förhållande till politiker i EU och på nationell nivå. De kommer inte att publicera ditt namn eller din epostadress och det är gratis. De skriver också att många skulle ha gjort detta genom Facebook, men att man inte vill tvinga någon att registrera sig på en tjänst för att visa sitt stöd.

HackitatJust nu samlas det in pengar på Indiegogo till dokumentärfilmen Hackitat. Planen är att resa till alla jordens kontinenter för att besöka hackers och hacktivister så att de själva kan skildra sin kultur och etik. Det skrivs ju mycket om hacking men inte så mycket om människorna bakom rubrikerna. Filmskaparna är också intresserade av om aktivisterna håller på att vinna slaget om fri teknologi och ett fritt internet. Bakom filmen står Gonzalo Peña Rojas och Alex Veitch från Råfilm och hackern Mackt. Målet är att släppa filmen under en Creative Commons licens så att alla kan se den. Varför inte skänka en liten slant på: http://www.indiegogo.com/hackitat-a-film-about-political-hacking-world-wide