fp_lmw

tuxpaint_logoAlla ungar gillar att rita. Nu är det så att det bästa ritprogrammet för ungarna råkar vara fri programvara och heter Tux Paint. Det är utvecklat med tanke på barn från tre år till ungefär tolv. Men jag älskar det. Med ett stort utbud av penslar, stämplar, färger med mera så är det roligt för barn i alla åldrar. Du kan lasta in egna bilder i programmet som man sen kan rita på. De måste bara var i formatet png. Så du kan låta ungarna rita på foton av dem själva eller vad som helst.

tuxpaint

Många som av dem som utvecklar Tux Paint har egna ungar eller jobbar med ungar. Därför finns det massor av inställningar. Du kan till exempel ställa in programmet så att barna inte kan klicka ”fel”. Vad de än hittar på så är det bara Tux Paint som svarar på klickningar. Detta betyder att de inte kan gå in i systemfilerna eller dina arbetsdokument och ”kommentera dem”. Nu behöver du bara bekymra dig över läsken som står farligt nära datorn!
Finns för de flesta operativsystem. Så sätt igång och rita, men glöm inte att ungarna också måste få testa programmet!

TIPS: En Vista-användare undrade var han kunde hittar sina färdiga teckningar. De ligger på adressen: C:\Users\Username\AppData\Roaming\TuxPaint\saved
Glöm inte att ta byta ut Username mot ditt eget användarnamn!

Artikeln publicerades: 2009-04-01
Senaste uppdatering: 2011-08-12