fp_lw

RedNoteBook är ett dagboksprogram med några lite speciella funktioner. Programmet består av tre kolumner med redigeringsfönstret i mitten. Det finns möjlighet att redigera och använda mallar för alla dagar i veckan. Enklare formatering och insättning av bilder, länkar, filer mm.


Till vänster finns en kalender som gör det enkelt att hoppa mellan dagar, månader och år. Under detta ligger den riktigt snabba sökfunktionen som är uppdelade på sökning på ord, kategori och tags. Att utvecklaren har valt att lägga till ett Tag Cloud, alltså ett "moln" med nyckelord, kan kännas lite konstigt men fungerar faktiskt bra som sökmetod.
Längst till höger är kategorikolumnen som kan användas till att samla lite speciella händelser. Här går det också att lägga in nyckelord.


rednotebook1


RedNoteBook
har inte nått version 1.0 ännu och är under ständig utveckling. Men programmet har redan nu, version 0.8.6, några fina funktioner att erbjuda. Lägg märke till att det finns säkerhetskopiering som sparar dagboken i en Zip-fil. Det går också att exportera som text, LaTex och inte minst HTML. Dessutom kan man välja att exportera hela eller bara delar av sin dagbok mellan speciella datum.

Tyvärr är inte stödet för svenska där ännu men jag är säker på att det kommer snart. Det finns paket för de flesta vanligare Linux-distributionerna, BSD och Windows.